Editor de continguts

L’EMT supera els 40 milions d’usuaris el 2016

NOTÍCIES

30 de gen. 2017

L’EMT supera els 40 milions d’usuaris el 2016
L’empresa municipal guanya gairebé 1,4 milions de passatgers en un any, xifra que suposa un increment del 3,5 per cent

L’Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT) ha superat els 40 milions de passatgers durant el 2016, dada que no s’aconseguia des del 2011. En concret, han transportat a 40.505.028 usuaris, 1.384.885 més que el 2015, en què pujaren a l’EMT 39.120.143 viatgers. Aquesta xifra suposa un increment del 3,5 per cent.

 

“Hem trencat la barrera dels 40 milions d’usuaris a l’EMT després d’anys de baixades, és una bona senyal perquè ens indica que la feina que fem està donant els seus fruits”, ha assegurat el regidor de Mobilitat i president de l’EMT, Joan Ferrer.

 

Una pujada constant

Durant 11 dels 12 mesos de 2016 l’EMT va guanyar usuaris. Així, els mesos amb un increment major foren febrer amb una pujada d’un 9 per cent el febrer, l’abril amb un 8,9 per cent i l’agost, amb un 6,1 per cent. Gairebé totes les línees han sumat usuaris. Aquelles que han pujat més han estat la 3 (Pont d’Inca-Illetes) amb 210.079 passatgers més, la 23 (Palma-s’Arenal-Cala Blava), amb 167.737 usuaris més, i la 15 (Platja de Palma-Plaça de la Reina), amb un increment de 156.768 passatgers.

 

Pel que fa al tipus de forma de pagament, dels gairebé 1,4 milions de nous usuaris, un 56 per cent empraren la targeta ciutadana, que en xifres suposa 774.253, mentre que 610.632, el 44 per cent del total, compraren un bitllet senzill. A més, els serveis no coberts s’han reduït en un 54 per cent en un any. Així, dels 340 serveis de mitjana previstos, abans hi havia incidències a 2,29 mentre que ara aquesta xifra s’ha reduït a 1 servei. “Encara ens queda feina per fer en aquest sentit, però hi estam treballant”, ha assegurat Ferrer.

 

Gratuïtat

Durant 2016, 406.000 menors de 9 anys han pogut viatjar de forma gratuïta. D’aquests, l’EMT calcula que són nous usuaris 24.484, xifra que suposa un 1,7 per cent dels 1,4 milions d’increment de viatgers de 2016. “Vull recordar que enguany la gratuïtat s’ha incrementat fins als 12 anys per, així, poder abastar tota l’educació primària”, ha afirmat el regidor de Mobilitat.

 

Millora de freqüències

La millora de freqüències que s’ha dut a terme en algunes de les línees de  l’EMT s’ha vist reflectit en els resultats que s’han obtingut. Així, la línea 31 (Palma-s’Aranjassa-Sant Jordi) ha augmentat el seu passatge un 30,6 per cent, la 30 (Sant Joan de Déu), amb un 9.1 per cent d’increment, i la 25 (Platja de Palma per autopista), amb una pujada del 7,7 per cent.

 

Pel que fa al número de quilòmetres, els busos de l’EMT han realitzat 46.711 quilòmetres més que el 2015. Desglossat per línees, coincideix amb aquelles en les quals s’ha millorat les freqüències, però en diferent ordre. Així, la 31 és la que més ha augmentat el número de quilòmetres recorreguts amb un augment del 10,2 per cent, la 25 ha estat la segona amb un 4,3 per cent més i la 30, la tercera amb un 3,35 per cent més.

Documents adjunts

Els menors de 13 anys ja poden viatjar des d’avui de forma gratuïta a l’EMT

NOTÍCIES

02 de gen. 2017

Els menors de 13 anys ja poden viatjar des d’avui de forma gratuïta a l’EMT
L’Empresa Municipal de Transports ha incrementat la mesura dels 8 fins als 12 anys i beneficiarà als alumnes d’Infantil i Primària

A partir d’avui, tots el nins i nines d’Educació Infantil i Primària, fins els 13 anys, ja poden viatjar de manera gratuïta amb els busos de l’Empresa Municipal de Transports (EMT). D’aquesta manera, a partir del 2017 la gratuïtat ha passat dels 8 anys fins als 12 anys (ambdós inclosos).

 

L’objectiu de la mesura és promoure el transport públic entre els més joves i mentre duen a terme la seva formació acadèmica per, d’aquesta manera, crear uns hàbits d’utilització que en el futur donin com a resultat  un major ús d’aquest mitjà.

 

A més, amb la mesura es pretén arribar a tota l’educació Primària per garantir la gratuïtat durant tot el cicle. Cal recordar que l’actual equip de govern va duplicar per al 2016 la gratuïtat, que va passar dels 4 anys fins als 8 i que ara la triplica. Amb aquest nou increment, es dóna compliment al compromís d’augmentar de forma progressiva la gratuïtat fins a arribar als 16 anys.

 

L’EMT calcula que uns 15.000 joves d’entre 9 i 12 anys (inclosos) es podran beneficiar de la mesura i que són aquells que actualment tenen activada la targeta ciutadana, més els que es donin d’alta. Per poder beneficiar-se de la mesura, s’haurà d’actualitzar el perfil de la targeta ciutadana.

L’EMT vista des de l’òptica dels usuaris més fidels

NOTÍCIES

20 de des. 2016

L’EMT vista des de l’òptica dels usuaris més fidels
L’empresa municipal engega la segona part de la campanya “Persones que acompanyen persones” i dóna veu als usuaris

L’Empresa Municipal de Transports ha posat en marxa la segona part de la campanya  “Persones que acompanyen persones” que té com a objectiu promoure l’ús del transport públic. En aquesta ocasió, els xofers jubilats que protagonitzaren la primera part de la iniciativa han donat pas a cinc usuaris de l’EMT guardonats els darrers anys amb el premi a la fidelitat que entrega l’empresa.

 

El batle de Palma, Jose Hila, ha afirmat que els usuaris que formen part de la campanya són “un exemple perquè altres persones que no ho són s’animin a fer servir el transport públic”. A més ha assenyalat que l’increment enguany dels usuaris de l’EMT és “una feina de futur que s’ha de continuar” i per això l’any que ve s’ampliarà la gratuïtat del servei per als menors de fins a 12 anys. Perquè “si de petits fan servir el transport públic segur que de majors estaran acostumats i continuaran fent-ne ús”.

 

La campanya, que s’engega avui i que romandrà fins el mes de febrer, es pot veure a diferents trasseres dels busos de l’EMT. D’aquesta manera, allò que es persegueix és que mitjançant missatges positius dels propis usuaris la ciutadania es decanti per l’EMT.

 

Els protagonistes

Els cinc protagonistes de la campanya, que  han estat guardonats els darrers anys amb el Premi a la fidelitat que entrega l’EMT, responen a diferents perfils. Així, es poden trobar una mare que acompanya els seus fills a l’escola, un treballador que va a fer feina o una nina que va tota sola a l’escola. Ells són alguns dels exemples que centren aquesta campanya.

 

Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=wWAI3tvQTRM

 

   

 

 

L'EMT guanya més de 162 mil passatgers al novembre

NOTÍCIES

09 de des. 2016

L'EMT guanya més de 162 mil passatgers al novembre
En onze mesos l’empresa municipal ha recuperat gairebé 1,4 milions d’usuaris. Les línies que més han crescut el darrer mes són la 23, la 25 i la 5

L'EMT continua en la seva línia de recuperació d'usuaris. L'empresa municipal va transportar 3.147.693 passatgers el passat novembre, 162.344 més que en el mateix mes de 2015. Això suposa un increment del 5,44 % respecte el novembre de 2015, mes en què empraren l’EMT 2.985.349 usuaris.

 

En termes interanuals això suposa que l’EMT ha guanyat entre gener i novembre de 2016 1.381.202 usuaris en relació al mateix període de 2015, un increment del 3,8 %. D’aquesta manera, s’ha passat de 36.305.457 usuaris als 37.686.659.

 

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, afirma que aquestes dades confirmen que la tendència a l'alça en el nombre d'usuaris ha estat constant durant tots els mesos de l'any, tant en aquells que són més turístics, com en els de temporada baixa. "Aquesta recuperació important de passatge es deu a una gestió que ha prioritzat des del primer minut, el compliment dels serveis oferts. Dit d'una altra manera, els autobusos que han de sortir de cotxeres a la línia, ara efectivament ho fan, cosa que no succeïa anys enrere".

 

La pràctica totalitat de les línies augmenten el nombre de passatgers, tant les residencials com les turístiques, encara que són aquestes últimes les que aconsegueixen sumar un major nombre d'usuaris.

 

Les línies eminentment residencials que han experimentat un augment important de passatgers al novembre són la 10 (Son Cladera - Sa Indioteria) amb 6.264 usuaris més que representen un increment del 6,38 %; la 8 (Son Roca), amb 8.888 més que suposen un augment del 3,60 %;  i la línia 5 (Es Rafal – Son Dureta) amb 12.335 de passatgers més, un increment del 4,97 %.

 

Pel que fa a les línies més turístiques, aquest novembre s’han guanyat més usuaris a la 23 (s’Arenal – Cala Blava), amb 18.241 passatgers més que representen un 48,74 % d’increment i la línia 25 (Platja de Palma per autopista), amb 16.805 passatgers més, un 21,7 % d’augment.

Els nous conductors inicien el seu període de formació

NOTÍCIES

21 de març 2016

Els nous conductors inicien el seu període de formació
Finalitzat el procés de selecció, els 10 primers conductors realitzen el curset d'iniciació abans d'incorporar-se a la feina.

Un cop seleccionats els 31 nous conductors que s’ aniran incorporant les setmanes vinents, un grup de deu ja està plenament immers en un període formatiu per preparar la seva incorporació als diferents serveis i línies de l’EMT en els pròxims dies. El Regidor de Mobilitat, Joan Ferrer ha volgut donar la Benvinguda als nous treballadors abans de finalizar la formació. 

L'EMT-Palma incorpora 10 nous xofers a la seva plantilla

NOTÍCIES

17 de juny 2016

L'EMT-Palma incorpora 10 nous xofers a la seva plantilla
Amb aquests treballadors, l'EMT ha contractat ja a 41 nous conductors de la convocatòria pública que es va engegar a principis d'any i que va concloure el mes de març.

Aquestes noves incorporacions se duen a terme per tal de cobrir les necessitats diàries de conductors i tenen com a objectiu evitar que es produeixin incidències i cancel·lacions de serveis. En aquests moments, estan en període de formació i pràctiques. D’aquí a uns dies s’incorporaran al servei.

Nova línia circular (29 Ronda Urbana)

NOTÍCIES

20 de nov. 2006

Nova línia circular (29 Ronda Urbana)

El dia 20 de novembre l'EMT va incorporar una nova línia circular anomenada Línia 29 Ronda Urbana, que connecta l'Hospital de Son Dureta amb diferents zones de Palma. Els usuaris disposen d'una línia ràpida, amb connexions directes entre barriades de la periferia. La freqüència de pas és de un autobús cada 16 minuts i en cada sentit. El servei es fa amb 8 vehicles.

Amb motiu de la construcció del nou Parc de les Estacions, aquesta línia circula provissionalment per Amanecer i pel carrer Eusebi Estada. Qun s'hagin finalitzat les obres, el recorregut es ferà pel carrer de Jacint Verdaguer.

Nou Reglament de transports col·lectius urbans

NOTÍCIES

08 de febr. 2007

Nou Reglament de transports col·lectius urbans

Nova targeta ciutadana de proximitat

NOTÍCIES

15 de maig 2007

Nova targeta ciutadana de proximitat

Per tramitar la nova targeta podeu anar a l'oficina d'etenció al client de l'EMT situada al carrer Josep Anselm Clavé número 5 de Palma o a qualsevol UIAP de l'Ajuntament de Palma.

Podeu consultar els punts de recarrega vigents i la guia d'utilització de la nova targeta ciutadana sense contactes pitjant als enllaços adjunts.

Bus de franc el dia europeu sense cotxes

NOTÍCIES

22 de set. 2007

Bus de franc el dia europeu sense cotxes

Amb motiu de la celebració del dia europeu sense cotxe, el 22 de setembre no s'haurà de pagar per pujar a l'autobús a les seguents línies:
  2 - Circumval·lació centre històric.
28 -  Son Llàtzer
29 -  Ronda urbana
46 -  Circular Gènova-Sant Agustí
50 -  Bus turístic

A la resta de línies s'aplicarà la tarifa habitual.

No pugen les tarifes. Els nins viatjaran de franc fins als 14 anys.

NOTÍCIES

03 de gen. 2008

No pugen les tarifes. Els nins viatjaran de franc fins als 14 anys.

Seguiran essent les aprovades l'any 2005. El bitllet ordinari costa 1,10 euros i la tarifa de resident amb targeta ciutadana 0,46 euros. També hi ha preus especials per estudiants (0,31 euros) i pensionistes (0,15 euros).  A partir d'enguany la gratuïtat s'extén fins als 14 anys amb targeta ciutadana.

A partir del proper dia 18 de febrer de 2008 la línia 30 (Sant Joan de Deu) allarga el seu recorregut fins Can Pastilla.

NOTÍCIES

15 de gen. 2008

A partir del proper dia 18 de febrer de 2008 la línia 30 (Sant Joan de Deu) allarga el seu recorregut fins Can Pastilla.

A partir del proper dia 18 de febrer de 2008 la línia 30 (Sant Joan de Deu-Can Pastilla) allarga el seu itinerari fins Can Pastilla, concretament fins el carrer Xabec (aturada 475 Hotel Miraflores). A més acursa la seva freqüència a 15 minuts.

Ampliació de l'itinerari de la línia 14 (Son Ferriol)

NOTÍCIES

30 de gen. 2008

Ampliació de l'itinerari de la línia 14 (Son Ferriol)

A partir del proper dia 4 de febrer, la línia 14 sofrirà un canvi en el seu itinerari que suposarà una  ampliació del trajecte fins la Pl. d'Espanya. La finalitat és apropar els altres mitjans de transport (aubuses interurbans, tren i metro) a aquesta línia ja que suposa l'enllaç més directe amb l'Hospital de Son Llàtzer, centre hospitalari de referència tant per Palma com per gran part dels pobles.

Per tant, s'amplia l'itinerari de la línia 14, que arribarà fins la Pl. d'Espanya.  La ruta suposa l'anul·lació de les aturades de la Pta. de Sant Antoni i del carrer Foners 1,  ja que no hi passarà.  A l'itinerari de tornada, en direcció a Palma procedent de Sant Jordi, tendra aturada al Corte Inglés (aturada nº 48) i a la Pl. d'Espanya (aturada nº 2). Tenint el seu inici de línia al carrer Eusebi Estada, 1 (aturada nº 559, estació tren de Sóller) amb aturades a  Av. Alexandre Rosselló, 27 (aturada 111) i Alexandre Rosselló, 9, (aturada 799), fent desprès l'itinerari normal en direcció a  Son Ferriol.  Aquesta ampliació motiva també una variació d'horari, ja que afegim un vehicle més al servei,  la freqüència mitjana seguirà en 20 minuts pels laborables i dissabtes  (malgrat és possible que canviï alguna sortida, pel que recomanem consultar els nous horaris, disponibles als autobuses, aturades, oficina d'atenció al client de l'EMT i web: www.emtpalma.es). Els festius passarà de 40 a 30 minuts, millorant per tant l'interval de pas

A partir del proper 18 de febrer de 2008 desapareix la línia 17, integrant-se en el recorregut de la línia 30

NOTÍCIES

15 de febr. 2008

A partir del proper 18 de febrer de 2008 desapareix la línia 17, integrant-se en el recorregut de la línia 30

El proper dia 18 de febrer de 2008, la línia 17 (Pl. d'Espanya-Can PAstilla) deixa de prestar servei com a línia diferenciada per integrar el seu recorregut a la línia 30 (Sant Joan de Deu) que perllonga el seu itinerari fins Can PAstilla, concretament fins el carrer Xabec (aturada 475 Hotel Miraflores), acursant la seva freqüència que pasa de 30mt a 15mt a partir de l'esmentat dia 18.

A partir del proper 18 de febrer de 2008 es posa en marxa la línia 25 (Platja de Palma per autopista)

NOTÍCIES

15 de febr. 2008

A partir del proper 18 de febrer de 2008 es posa en marxa la línia 25 (Platja de Palma per autopista)

El proper dia 18 de febrer de 2008 es posa en marxa la línia 25 (Platja de Palma per autopista). La posta en funcionament d'aquesta línia suposa la possibilitat d'arribar des de s'Arenal  al centre de Palma en només 30 minuts en lloc dels 50 que s'han d'invertir actualment. Amb una freqüència de 15 minuts proporcionarà als veins i turistes de s'Arenal i Platja de Palma una opció, a més de la línia 15, per poder arribar a Palma.

A partir del proper 18 de febrer de 2008 la línia 15 (Platja de Palma) canvia el seu horari

NOTÍCIES

15 de febr. 2008

A partir del proper 18 de febrer de 2008 la línia 15 (Platja de Palma) canvia el seu horari

Com a conseqüència de la reordenació de les línies de la Platja de Palma, a partir del proper dia 18 de febrer de 2008, la línia 15 canvia els seus horaris per adaptar-se a la seva nova freqüència de 10 minuts, conservant el seu itineraroi sense cap variació.

Canvis a l'horari de la línia 25 (Platja de Palma per autopista) a partir del dia 26 de febrer de 2008

NOTÍCIES

26 de febr. 2008

Canvis a l'horari de la línia 25 (Platja de Palma per autopista) a partir del dia 26 de febrer de 2008

La Línia 18 (Son Riera) amplia el seu horari a partir del 3 de març de 2008

NOTÍCIES

10 de maig 2008

La Línia 18 (Son Riera) amplia el seu horari a partir del 3 de març de 2008

La línia 18 (C/ Manacor a Son Riera) amplía el seu horari des del dia 3 de març de 2008 realitzant la darrera sortida del carrer de Manacor a les 20h i des de Son Riera a les 20:30h, tant elsl dies feiners com els dissabtes.

Modificacions al recorregut de la línia 12 al Polígon de Llevant

NOTÍCIES

21 de maig 2008

Modificacions al recorregut de la línia 12 al Polígon de Llevant

El passat dia 6 de maig la línia 12 va modificar parcialment el seu itinerari en la zona del Polígon de Llevant, a causa de les obres que s'estan realitzant i les quals es preveuen en la zona de l'antic recinte firal. Fins a llavors la línia 12 finalitzava el seu recorregut en l'aturada situada en el carrer Ciutat de Querétaro, on regulava horari.

A partir d'aquesta data l'autobús contínua per Av. de Mèxic suprimint el seu recorregut per Ciutat de Querétano i Montevideo, havent-se instal"lat en l'esmentada avinguda una aturada a l'altura del parc de Kristian Krekovic, (parada 1006) on s'establirà el punt de regulació i que es troba situada a escassos metres d'on ho feia anteriorment. En aquesta parada els autobusos romandran uns minuts fins que el SAE els indiqui l'hora de sortida.

La línia de Son Cladera (L 10) amplía el seu recorregut a partir del día 2 de juny

NOTÍCIES

30 de maig 2008

La línia de Son Cladera (L 10) amplía el seu recorregut a partir del día 2 de juny

El proper dia 2-06-08,  la línia 10 (SON CLADERA) ampliarà el seu recorregut afegint dues  parades més, la  1007 i 1008, a la zona de Son Cladera. El punt de regulació serà el mateix, es a dir la parada 312 (Canonge Antoni Sancho). L'horari de la línia no sofrirà variacions.

Estático: pie de página

 

  971 214 444

C/ Josep Anselm Clavé 5. 07002 Palma de Mallorca

Logo Ajuntament de Palma
Logo Civitas